luni, 1 iulie 2013

Intretinerea butoaielor de vin

Pentru ca acestea sa nu se uzeze sau sa se degradeze, este foarte important ca dupa utilizare sa fie spalate foarte bine si cu apa fierbinte, iar la clatire cu apa rece, iar cand sunt goale necesita sulfitare lunara, este bine sa ardem un fitil de pucioasa, aproximativ 40 grame sulf la 500 litri capacitate. Butoaie vin se tin pe podvaluri cu spati intre ele pentru a permite aerisirea si fata de pardoseala la minimum 30 centimetri. Aceste podvaluri trebuiesc sa fie neaparat date cu vopsea sau sa fie date cu var. Cam la 2-3 ani este indicat ca cercurile sa fie vopsite si capetele doagelor, iar restul butoiului se va acoperi cu un strat subtire de ulei de in. Inainte ca butoaiele sa fie folosite, in special cand au fost tinute goale o perioada de timp, butoaiele se verifica, se papuresc, se bat cercurile si dupa se pun la umflat si sunt pregatite pentru a primi o noua recolta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu